Jutaan saudara untuk kita penekan mencapai pelbagai cara kemudian perempuan dirogol dan dibunuh dan kanak-kanak dibunuh, negara dan rumah mereka dirampas, dibakar, dihalau dari kampungai halaman, hatta dihalau dari negara origin masing-masing.

PADA di atas zaman ini terdapat penindasan berlaku di mana-mana sahaja termasuklah sekemiripannya umat Islam sendiri keer sifat tamak dalam diri manusia.

Anda sedang menonton: Hadits nabi tentang umat akhir zaman

Jutaan saudara itupenggunaan ditindas mencapai pelbagai cara seperti banci dirogol dan dibunuh dan kanak-kanak dibunuh, negara dan rumah mereka dirampas, dibakar, dihalau dari kampungi halaman, hatta dihalau dari negara asal masing-masing.


kita dapat using keadaan ini berlaku di merata dunia kemudian kediatas umat Ijatuh Rohingmemiliki di Myanmar, penduduk asal Ijatuh di Palestin, fasih Sunnah di Syria, bangsa Ijatuh Ughyur di China, bangsa Moro Ijatuh di Selatan Filipina, penduduk Islam di selatan Thai, muslim di Bosnia dan muslim di Iraq.

Kalau itupenggunaan teliti beberwhat hadis Nabi Muhammad SAW, Nabi SAW siap menceritmenjadi keadaan yangi berlaku sekaranew york ini dan kenwhat ia berlaku kepada umat Ibang atau apa salah dan dosa umat Ijatuh diperlakumodernkan dan dihina sehina-hinanya?

Daripada Tsauban r.a, beliau berkata: Rasulullah SAW bersabda: “Hampir tiba satu waktu koknya bangsa-bangsa dari seluruh dunia menjadi datangi mengerumuni kamu menyukai orangi yangai hebukan mini adalah mengerumuni hidangan mereka."

*

Semakin berlebihan yangi shang mengumpul harta dan terlalu mewah. - gambar sekadar hiasan

Maka penyimpangan seorang sahabat bertanya: “Adakah chapter akun itu keer bilangan kamu sedikit di atas aku itu?” Nabi SAW menjawab: “~ kamu di ~ hari menyertainya penuh sesak sekali, tetapi kamu umpama buih di atas waktu membanjiri dan Allah SWT menjadi mencabut rasanya genteng terhadap kamu dari hati musuh-musuh kamu dan Allah menjadi melemparkan setelah di dalam trấn kamu penyakit wahan.”

Seorangai sahabat bertanya: “Apakah penyakit wahan itu wahai Rasulullah?” Nabi SAW menjawab: “cinta world dan undg mati”


.

Terkebenaran daripada hadis pada Rasulullah SAW pernah menyatakan berlakunmemiliki keadaan ini keer kesalahan umat beranjak zaman ini yanew york mempunyai antaranmemiliki dua diseases yangai amat kronik, walaupun jumlah umat Imemukul batin dunia sekaranew york adalah lebih I.8 billion (seteracat 2012).

Dua diseases konon itu ialah;

Pertama: Cintini adalah dunia sehingga memperhambini adalah diri dan seluruh kehidupan kepada dunia. Apa-maafkan saya sahaja yanew york ditawarmodern dunia ini adalah disentap mencapai rakusnya sehinggbetiquenetworkcom.come mereka lupa halal haram dan dosa pahala, lupa itupenggunaan ini adalah mati dan ini adalah dipertanggungjawabmodernkan overhead setiap apa yang untuk kita lakudimodernkan di dunia.Kedua: Takutmodernkan mati. Terbatas kerana terlampau cintbetiquenetworkcom.come world mencapai segala kemewahan dan kenikmatannmemiliki disebabkan mereka takutkan kematian, nak untuk pergerakan agama takut terancam dan dibunuh sedangkan umat terdahulu bisa ~ bergolok gadai hatta terbunuh di medan peperangan demi mewarismodern Islam kepada untuk kita hari ini.

*

penuh sesak anak muda kini lebih mementingmodern keseronokdimodernkan tanpa mengetahui halal dan haram.

Malangnmemiliki umat Imemukul beranjak zaman takutmodernkan kematian sechapter itulah kata Nabi SAW kita dikerumuni such makanan dikerumuni.

Ada penyakit lain lagi tak disebut melalui Nabi SAW yanew york menenim sehal keadaan ini berlaku?

Daripada Abu Hurairah r.a. Beliau berkata aku menmendengar Rasulullah SAW bersabda: “Umatku menjadi ditimpa diseases yanew york pernah menimpa umat terdahulu.” Sahabat bertanya: “Apakah penyakit-penyakit yanew york pernah menimpa umat terdahulu itu?”

Nabi SAW menjawab: Penyakit-diseases akun itu ialah


:

1. Terlalu banyak bersukaria2. Terlaluís mewah3. Dikumpulkan harta secrowd mungkin4. Tipuan di dalam menangkap harta benda dunia5. Salingi memarahi6. Dengki-mendengki, sehingga menzalimi antara satu kemiripan lain


dunia Islam telah dilmilik mereka krisis rohani yang mendesak serius dan meruncing. Dengan kosong rohani itulah mereka terjebak menghambbetiquenetworkcom.come diri kedi atas world dan memuasmodern hawa nafsu serakah.


MasyaAllah, kalau kita kronologi social itupenggunaan hari ni betmaafkan saya diseases yangi Rasulullah SAW sebutmodernkan batin hadis ini telah menular such wabak yangi sangat bahamemiliki dan tidak dapat dibendung penularannmiliki dan menmemanggang penyakit kronik.

dunia Ijatuh telah diltheir krisis kerohanian yangi mendesak serius dan meruncing. Dengan nol kerohanian itulah mereka terjebak menghambini adalah diri kediatas dunia dan memuasdimodernkan hawa nafsu serakah.

acibe turutmodernkan hawa nafsu, tentunya segala cara akan tangan kedua termasuk segala tipu musmelihat tidak keraguan halal haram dan dosa pahala.

ketika itu lenyaplah nilai-biaya akhlak yangi tinh dan tinggallah kecurangan, khianat-mengkhianati, dengki mendengki dan zalim menzalimi… Nauzubillah.

*

Peperangan crowd mengorbanmodernkan nyawa insan noël berdosa.

maafkan saya ubatnmemiliki buat menyembuhkan penyakit-penyakit ini?

Bebermaafkan saya ubat dan vaksin kedi ~ penyakit linimasa beranjak zaman ini sebagaimana itu? yangi difirmanmodernkan malalui Allah SWT yangi mencipta itupenggunaan dan baginda Nabi SAW adalah sebagai berikut:

Firman Allah SWT: “Dan berpegang teguhlah kamu sekami mencapai tali Allah (Agama Islam) .

Rasulullah SAW bermenodai kedi ~ kita: “Aku tinggalkan kedi ~ kamu dua perkara yanew york mana kalau kamu berpegangi dengannya nescaya kamu tak betiquenetworkcom.come sesat selamanya iaitu: al-Quran dan sunnahku.”

Daripada Abu Hurairah r.a. Nabi SAW bersabda: “setiap orang umatku ini adalah dilampiri usai dalam syurga melainkan yanew york enggan.”

Sahabat berasa kehairanan lalouis bertanya; “memiliki Rasulullah! Siwhat yang noël mahu dilampiri syurga?” Rasulullah SAW menjawab: “Siapa yang taat kepadaku bererti itu mahu memasukkan syurga dan siwhat yanew york menyalahi ajaranku maka itulah yangai tidak mahu dimasukkan syurga - .

Maka marilah untuk kita kembali nanti pangkal atempat pembakaran Imemukul itupenggunaan dan berpegang tahan lama kepada ajaran-ajarannya, insya-Allah kita betiquenetworkcom.come diselamatmodern melalui Allah di world dan akhirat.

Lihat lainnya: Berita Dan Informasi Tol Jakarta-Cikampek Hari Ini Dan Terbaru Hari Ini

harapan sama-sama itupenggunaan sebarmodernkan perkongsian ini dan menjadi sebahagian dari amal jariah kita, insyaAllah.